In 1973 begon Rotil met de verkoop van consumenten elektronica en elektronische componenten. Langzaam maar zeker werd dit uitgebreid met de omliggende diensten als reparatie en installatie van deze producten.

Eind jaren zeventig werd ook de antenne bouw, het aanleggen van centrale antenne en satelliet systemen tot de bedrijfsactiviteiten toegevoegd.

Door de vele technische en elektronische werkzaamheden die Rotil verrichtte in de loop der jaren, is de engineering tak ontstaan.

20 jaar geleden is Rotil activiteiten op de luchthaven Schiphol gaan ontplooien. Voor de vliegtuigtrekkers werd een uniek communicatie systeem ontwikkeld. Mede doordat dit systeem meegroeide met de bevoegdheden van de rangeerders gebeurt de zogenaamde push-back van een vliegtuig inmiddels door één persoon. Inmiddels zijn vrijwel alle vliegtuigtrekkers op de luchthaven Schiphol voorzien van dit unieke communicatiesysteem.

Door het uitvoeren van vele radiocommunicatie projecten is Rotil uitgegroeid tot een strategische partner op dit gebied. Hierdoor zijn de kernactiviteiten verschoven van de consumenten elektronica naar een 'business to business' markt.

Enige jaren geleden zijn de bedrijfsactiviteiten opgesplitst naar Rotil b.v. en Rotil Communications b.v. Rotil b.v. haar kernactiviteit is de verkoop van satelliet materialen en de installatie van deze systemen. Terwijl Rotil Communications haar core business is te vinden in het bedenken en realiseren van oplossingen voor voice- en dataverbindingen over de radio.

Deze opsplitsing was vooral nodig om de bedrijfsactiviteiten overzichtelijk te houden, echter ook het verschil in schaal grootte speelde een rol. Doordat het twee verschillende activiteiten zijn, was de splitsing eenvoudig te realiseren.

Al ruim 30 jaar is Rotil een bekend begrip in Zeeland.

Tot augustus 2004 was Rotil gevestigd aan de Rotterdamsekaai:

Oude pand aan de Rotterdamsekaai

Augustus 2004 is Rotil verhuisd naar de Bedrijfsweg:

Pand aan de Bedrijfsweg